2011. július 31., vasárnap

Horváth J. András: A megigényelt világváros - Jelenlegi ára: 3 200 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A megigényelt világvárosA könyv listaára: 4001 Ft. Leírás:
A kiváló monográfia a főváros 1860 és 1890-es évtizedek közötti történetét tárja fel eddig nem tárgyalt nézőpontokból, és új, gazdag levéltári forrásokra támaszkodó adatok fényében. A tárgyalt időszak leglátványosabb jelensége kétségtelenül a városegyesítés 1873-as időpontja, a szerző ugyanakkor meggyőző módon irányítja a figyelmet azokra a folyamatokra, amelyek a várospolitika és a városi reprezentáció átalakításán keresztül igyekeztek megteremteni a kialakuló modern nemzetállam valódi fővárosát. A szerző két értelemben is újszerűen tárgyalja Budapest történetét: Egyrészt érdeklődése középpontjában a helyi társadalom és a várospolitika résztvevőinek törekvései, gondolat- és érzelemvilága áll másfelől Budapest történetét a korabeli Európa más nagyvárosaiban is megfigyelhető társadalmi folyamatokkal állítja párhuzamba. Az egyes fejezetek bemutatják a város régi és új politikai elitjének társadalmi profilját, a várospolitika működését, különös tekintettel a finanszírozásra és az infrastruktúra-fejlesztésben megjelenő presztízsigényekre, valamint a város tanügyi és a szociális viszonyokra. Így többek között kiderül, hogy a szellemi és anyagi források és igények hiánya mennyiben járult hozzá a világváros-építési vágy akkori megbicsaklásához. A kiadványt angol nyelvű összefoglaló, a városi bevételek és kiadások, valamint az iskolai beruházások adatait tartalmazó adatsorok, névmutató, bőséges irodalomjegyzék zárja. A hatalmas új tényanyagit közlő és eredeti módon értelmező kötet szerves és méltó folytatása Sipos András másfél évtizeddel ezelőtt megjelent munkájának (Várospolitika és városigazgatás Budapesten, 1890-1914 199702117) - fontos történeti munka, amely a művelt nagyközönség érdeklődésére is számot tarthat. ISBN: 978-963-7323-80-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 200 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 01:25
. Horváth J. András: A megigényelt világváros - Jelenlegi ára: 3 200 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése