2011. április 22., péntek

Kierkegaard: Stádiumok az élet útján - Jelenlegi ára: 3 315 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Stádiumok az élet útjánA könyv listaára: 3900 Ft. Leírás:
A nagy dán filozófus munkásságában középponti szerephez jut a három létstádium - az ember esztétikai, etikai és vallási lehetőségköre. Az első kettőt Kierkegaard fő művében, a Vagy-vagyban (200112019) fejtette ki, míg a vallási stádiumhoz vezető útról szól - így a Vagy-vagyhoz és a vallási létszféra témakörében fogant Félelem és reszketéshez (200502007) szorosan kapcsolódik - a Stádiumok az élet útján című szépirodalmi jellegű munka. A három részes mű első két része még 1844-ben íródott, ezeket Kierkegaard önálló kötetben akarta megjelentetni, míg a harmadik 1843-1845 közt keletkezett, és bizonyos értelemben az első kettőtől különállónak tekinthető. Az első rész Platón Lakomájának (200523009) mintájára egy olyan társasági összejövetelt ír le, amelynek résztvevői előadást tartanak a szerelemről, illetve a férfi és a nő kapcsolatáról, azzal a kikötéssel, hogy nem mesélhetnek szerelmi történeteket. Az eredmény kiábrándító, a résztvevők nem képesek a zavaró rejtély, a játék vagy a puszta stílus fogalmán túllépni. A második részben megjelenik egy házaspár, és a férj zsebéből előkerül egy kézirat (melyet a semmiből előlépő, eddig ismeretlen narrátor, maga a létezés csen el iratai közül... ), mely nem más, mint a házasságról szóló emelkedett értekezés, amely azzal a céllal íródott, hogy kitöltse, aláhúzza a törvényszéki tanácsos házaséletének prózai valóságát. Az esztétikai és etikai után a harmadik rész a vallási stádium felé mutat. A bevezetőben F. T. monogrammal jelölt narrátor egy véletlenül talált kéziratként aposztrofálja azt a naplót, amely egy fiatalember felbontott jegyességét meséli el. A nyilvánvalóan életrajzi vonatkozású elbeszélés (Kierkegaard maga is felbontotta jegyességét, hogy elvei szerint élhessen) narrátora attól fél, hogy kedvese nem tudja követni őt a magasabb létstádium felé vezető úton. A gondolatmenet valójában Kierkegaard saját identitásától való elszakadásaként is értelmezhető, amire egyfelől utal az is, hogy az elbeszélés két idősíkon fut, egyrészt olvassuk a narrátor gondolatait a jegyesség felbontása idejéből, valamint egy évvel későbbről másfelől a történethez kapcsolódóan megszólal a közreadó, Frater Taciturnus (a magyar fordításban Taciturnus barát) is, aki az egészet egy nagyszabású gondolati kísérlet mutatványaként értékeli, majd értelmezi. A koppenhágai Kierkegaard Kutatóközpont gondozásában megjelent történeti-kritikai kiadás alapján készült, gondosan jegyzetelt, bibliográfiával ellátott kötet hiánypótló a hazai Kierkegaard-kiadások közt - nem hiányozhat egyetlen komolyabb filozófiai gyűjteményből sem. ISBN: 978-963-676-473-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 315 Ft

Az aukció vége: 2011-04-25 09:53
. Kierkegaard: Stádiumok az élet útján - Jelenlegi ára: 3 315 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése