2011. szeptember 25., vasárnap

BASARA, SVETISLAV - Parkinson-kór: a kezdet és a v - Jelenlegi ára: 2 975 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
220491
BASARA, SVETISLAV
Parkinson-kór: a kezdet és a vég
Svetislav Basara 1953-ban született Bajina Bastában (Szerbia), mintegy húsz könyve - regény, elbeszélés és esszé - jelent meg. Ez a zseniális, világirodalmi mércével mérve is kiemelkedő jelentőségű kortárs szerb író több szerb irodalmi díj kitüntetettje, köztük az év könyvének járó Nin-díjat 2006-ban a Parkinson-kór: a kezdet és a vég című regényéért vehette át. A Feljegyzések a biciklistákról című regényét tartják Szerbiában az évtized legjobb regényének. Magyarul 2000-ben a JAK-Osiris kiadásában jelent meg.
Demjan Parkinson egy reggel al? Ir egy (arab nyelven sz^vegezett! ) szerzidEst, amellyel lemond a nyelvi reform ^tletEnek szerzii jogairŰl. CserEbe obsitoslevelet kap a katonas? gtŰl, egy zacskŰ duk? tot, a hodzsa Ir? s? t szemverEs ellen Es egy kissE sz¸rke posztot a t^r^k diplom? ciai szolg? latban (birinci katib - elsi titk? r), a kinevezEsen egyelire a szEljegyzet: amikor Kemal pasa ? tveszi a hatalmat. Kis ideig l? tjuk iket, amint b˙cs˙zkodnak az isten h? ta m^g^tti anatŰliai vas˙t? llom? son, melynek nevEt nem tudjuk elolvasni, mert (mEg mindig) arab bet°s a felirat. M? r a k^vetkezi pillanatban elborItja iket a hirtelen kerekedett homokvihar ? tl? thatatlan felhije, amely egy idi ut? n Eszakra h˙zŰdik.
M? r nincs ott sem Atat¸rk, sem Parkinson, sem az indŰh? z. Demjan Lavrentijevicsnek a kies vidEken nyoma vEsz. T^bbE soha semmit nem hallottam felile, de mint a vil? gban eliadŰdŰ t^rtEnEsek tapasztalt megfigyelije, itt-ott egy-egy esemEnyben felismertem l? thatatlan keze nyom? t Es l? thatŰ befoly? s? t a k¸l^nleges betegsEgnek, amely rŰla kapta a nevEt.
A rettenetes kŰr kieszelije, e k^nyv hise, Demjan Lavrentijevics Parkinson hal? l? t vEgkimer¸ltsEg okozta 1947-ben egy kolimai t? borban, ahol Nyikolaj Nyikolajevics Kuznyecov ? lnEv alatt raboskodott. A megtEp? zott Parkinson nEv burk? ban t^lt el tov? bbi negyvenh? rom halotti esztendit - egEszen a peresztrojk? ig, a glasznosztyig Es a SzovjetuniŰ szEthull? s? ig, az ^sszeoml? sig, amelyben az eddigre m? r rehabilit? lt Demjan Lavrentijevicsnek - ha hitelt lehet adni a leIrt esemEnynapt? r Es Eletrajz tEny? lladEk? nak - oroszl? nrEsze volt.
K¸l^n^s betegsEgEtil hajtva hal? la pillanat? ig munk? lkodik azon, hogy a vil? g oly rEg elveszett teljessEgEt megprŰb? lja szil? nkjaibŰl ^sszerakni, ? llandŰ harcban a v? llalt betegsEg Es az ? ls? gos egEszsEg kimEr? ival, amelyek a pokol kapuj? n ? t terelik a vil? got forradalmakba, h? bor˙kba, ezotEri? ba Es alkImi? ba.
Olyan k^nyv ez, amely olykor a t^rtEnelem menetEt k^veti, Es olyan t^rtEnetIr? s, amely olykor regEnybe csap ? t. A b? tor olvasŰn m˙lik, hol von mag? ban hat? rt m°faj Es m°faj, igaz ? llIt? sok Es valŰtlans? gok k^z^tt.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 2 975 Ft

Az aukció vége: 2011-09-29 04:14
. BASARA, SVETISLAV - Parkinson-kór: a kezdet és a v - Jelenlegi ára: 2 975 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése